Bra extraljus som faktiskt är prisvärda

Gillar du att köra bil på motorvägar och gärna lite längre avstånd? Då tror vi att du bör fundera över alternativ belysning till din bil. Helljuset på många bilmodeller är utan all kritik och utgör en direkt fara i områden som mycket vilt, och det finns det gott om i Sverige från norr till söder. Vi rekommenderar att den som kör långa sträckor framförallt på vägar som inte är belysta väljer att montera extraljus på sin bil. Man behöver inte spendera mer än vad man känner sig bekväm med utan alla extraljus är bättre än inga alls som vi brukar säga, förutsatt att de inte bländar föraren. Det finns många modeller att tillgå men jag vill gärna passa på att rekommendera Seeker LED som enligt mig är ett av de bäst presterande extraljusen för tillfället. Det finns även andra billigare märken som jag anser är bättre än snittet som Wlight och faktiskt presterar bättre än NBB.

Gårdsbelysning en temporär lösning på vissa orter

Det finns tyvärr väldigt många vägar som hade behövt uppgraderas i vårt fantastiska land och tyvärr lägger man ansvaret på lokala kommuner och ibland t.o.m samfälligheter att lösa belysningsfrågan genom gatulampor eller gårdsbelysning som egentligen bör vara en temporär lösning. Vi får hoppas att det blir bättre i framtiden och att staten lägger större vikt vid denna fråga.

För dig som vill läsa mer om fordonsbelysning så rekommenderar jag att du besöker den oberoende sidan bästaextraljusen.se som är en informativ webbplats om belysning.

Learn More →

Hur mycket bensin drar din bil?

Intressant läsning för den som inte litar på biltillverkaren, tidningen teknikensvärld har sammanställt en lång lista med information om hur mycket bensin bilarna verkligen drar. Siffrorna är alltså inte sammanställda utav oss men vi kan med ganska hög sannolikhet påstå att siffrorna stämmer bra överens med verkligheten.

Klicka här för att komma till artikeln.

Learn More →

Backkamera är ett måste på nya Volvon

Jag har länge varit trogen Volvo, detta fantastiska bilmärke som suttit Sverige på kartan och gör oss svenskar så stolta. Dock finns en del missnöje inom mig, vissa generationer har inte levererat som önskat och gränsat till en besvikelse. Bilmodeller som Volvo C30 är en av flopparna jag länge kommer att minnas, men historia kan vi tala om i ett annat inlägg, inte sant?

Sanningen är att Volvo de senaste åren utvecklat sina bilar i ett rasande tempo. Senaste generationen bjuder på läckra familjebilen V60, den mäktiga XC60 och naturligtvis flaggskeppet S90 som ser riktigt läcker ut. Bilarna blir allt dyrare och här gäller det att inte snåla med tillbehören och sätta körsäkerhet i första rum. Om man leasar en bil via Care By Volvo så kan man enkelt välja till en backkamera som är ett fantastiskt bra hjälpmedel när man exempelvis behöver fickparkera. Jag investerar hellre i körsäkerhet än att spendera på onödiga tillval som dyra fälgar och starkare motor.

Startbooster före onödig teknik

Det finns en gräns för hur mycket teknik som verkligen behövs i en modern bil. Jag är av den naturen att jag hellre s atsar mina besparingar på smarta tillbehör än att slå på ”stort” och ge vika för mitt ha-begär som det så elegant kallas. En startbooster är ett oerhört underskattat verktyg som kan rädda semestern om bilen plötsligt skulle börja strula långt nere i södra Italien. Ett kvalitativt Starthjälpspaket eller startbooster som de också kallas behöver inte kosta en förmögenhet.

Learn More →

Vi fortsätter att kämpa för miljön

Vi fortsätter att kämpa för miljön och onödigt användande av personbilen, det står klart när vi idag lanserar denna nya webbsajt. Projektet har avslutats sedan en lång tid tillbaka och nu är det nya ansikten med stor drivkraft bakom rodret. Vi är inte emot bilar och fossila bränslen utan vi vill enbart stoppa den onödiga användningen och i situationer där man istället kan välja att promenera eller att cykla istället!

Här kommer klippet som väcker lite nostalgi till liv.

Learn More →